9 dec. 2011

Sissel och Frostrósir

Vi har förmånen att få gå på toppkonsert i Harpa, det nya konsert- och kongresshuset i Reykjavik, på söndag kväll. 
Där uppträder Islands bästa sångare, såsom Ágúst Ólafsson baryton, Garðar Thór Cortes tenor, Hulda Björk Garðarsdóttir sópran och Kolbeinn Ketilsson tenór.
Så är toppen av allt att Sissel Kyrkjebø uppträder med dessa toppsångare. Det blir verkligen en toppkonsert att se fram emot.
Från början var meningen att hålla en konsert på lördag kväll, men efterfrågan var så mycket, att man beslöt ordna 3 extra konserter. Jag ska berätta så efter söndag kväll hur konserten var.


Konsertprogrammet "Frostrósir" körs nu i år för 10:e året. Traditionellt har några goda sångare på Island kommit ihop tillsammans med goda körer och uppträtt med julprogram i december. Detta har alltså blivit en tradition och biljetterna säljs upp bara på några timmar när de släpps i början av oktober. De senaste åren har arrangörerna också gett konserter på landsorten, så också i år.
Nu i år när det är 10 års jubileum har arrangörerna valt att satsa extra stort och ordnar alltså denna helg "Frostrósakonserter" med den berömda gästartisten Sissel Kyrkjebø, som förstås inte behöver någon närmare presentation.


Min hemsida:
www.per.is 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar