10 aug. 2014

Ljuvt i naturen

Det är så avkopplande på vårt lantställe. Trots att vädret inte är det bästa, dvs. inte sol hela tiden, så är det så avkopplande och spännande att följa med hur de små träden blir stora och hur omgivningen förändras. Det sker visserligen sakta och man ser det inte från dag till dag, men så upptäcker man plötsligt att träden vuxit så mycket och vår husvagn försvinner bakom träden.

När vi fick området till vår disposition hösten 2007 hade Landgræðslan planterat ca 5000 björkplantor och sått lupiner med till att ge de unga björkplantorna kväve (N) som gödsel. Det var bra att de gjorde det. Men i dag har lupinerna fullgjort sin uppgift och god jordmån har bildats. Nu vill vi helst få bort dem. Lupinplantan är vädligt dominerande och gör det svårt för andra lågplantor att etablera sig. Också självsådda trädplantor har svårt att växa upp. Vi har själva spritt konstgödsel över området och det har minsann gett resultat.

Ett av det bästa är att uppleva den fantastiska solnedgången. Vi har västerläge, så vi ser alltid den vackra solndgången när molnen inte skymmer för mycket. Till exempel i går var det en sådan fantastisk solnedgång. Jag sätter in en bild här nedan.

Det var som om himlen brann.

10.8.2014
Per Ekström
per@per.is
www.per.is

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar