11 jan. 2019

Gott Nytt År 2019

Nu har vi kommit in i året 2019. Otroligt vad tiden rusar iväg.

Vad händer på Island? 

Hösten och vintern har hittills varit mild, men blåsig och regnig. På norra Island har de redan fått rejält med snö, men så däremellan  mycket milt, upp till +18 gr. härom dagen.
Nu väntar vi att nästa vecka ska bli kallare och då får vi säkert snö. Väntar dock ivrigt på att solen ska stiga högre och dagarna bli längre och att våren kommer snart.

Här är ganska lugnt i politiken. Alltinget kunde klara att fastställa budgeten i god tid före jul. Största uppståndelsen före jul var om några alltingsledamöter som gick till krogen var högljudda och uttryckte allvarligt förtal om kvinnor, handikappade och homosexuella. Det hade inte kommit längre om det inte var för en kvinna som råkade sitta vid nästa bord och hon tyckte att de var alltför grova i sitt prat, särskilt med tanke på att de var alltingsledamöter. Så hon spelade in samtalet och det publicerades av några massmedia och efter det var skandalen ett faktum. Två ledamöter entledigades för en viss tid, två blev uteslutna från sitt parti. Vi får se vilka konsekvenser det får i framtiden.
Läs mer om detta här: https://per-island.blogspot.com/2018/12/politiker-pa-island-skandaliserade.html


Just nu pågår kollektivavtalsförhandlingar. Riksförmedlaren är inkopplad. Det är ganska många kollektivavtal som gick ut vid årsskiftet. Läget nu är att det tycks vara ganska långt mellan parterna.

Så, vi följer med från sidan och jag önskar er alla en god fortsättning på året.

11.1.2019
Per Ekström
per@per.is

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar