20 feb. 2015

Utkiken på Atlantön for till Österrike

10 personers gruppen på skidresa i Österrike - Obertauern
Utkiken på Atlantön reste från Island i en vecka på skidsemester till Österrike. Vi var 10 personer som reste den 7:e februari med flyg till Salzburg och så vidare med buss till Mauterndorf och Hotel Steffner-Wallner. Det var fint att komma till en äkta skidmiljö för sju dagar och framför allt till gott väder och fina pister.
Lungau-området, som vi besökte är ett fantastiskt skidparadis med flere skidområden, bl.a. Grosseck-Speiereck, Fanningberg och Obertauern, som vi besökte alla.
Visserligen var det snöyra den första dagen, söndagen den 8:e feb, och den andra måndagen den 9:e, men sedan sken solen med glad min från klarblå himmel alla de återstående dagarna. Det kan inte bli bättre. Otroligt fint när sådant högtrycksväder kommer in och parkerar sig över alperna.
Här är fotoalbumet, som jag har publicerat på Facebook, där flere bilder finns.
https://www.facebook.com/per.ekstrom1/media_set?set=a.10206411881682196.1073741854.1423073803&type=1&pnref=story

Mauterndorf är en medeltida stad med ett kastell. Platsen var en tullstation på den tiden med gästgiveri, där man fick färska hästar på sin resa vidare från området med sina förnödenheter. Idag bor ca 1600 personer i den lilla staden, som är otroligt gemytlig.
Hotellet, Steffner-Wallner, är ett familjeägt litet hotell med fyra stjärnor (****) och de gjorde allt för att ta väl hand om oss. Verkligen värt att rekommendera för andra som planerar resor till detta område.

20.2.2015
Per Ekström
per@per.is

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar